Stockholm i mitt hjärta…del 3

djurgården
Mars 2020

Delar av mig stannar alltid kvar i Stockholm när jag åkt därifrån..inte bara dna spår utan en del av mitt hjärta också. Det är alltid lite vemodigt att åka därifrån.
Men min vandring genom staden denna gången gav mig så mycket mer än vad staden brukar ge så jag känner mig fantastiskt nöjd ändå.

T bana gamla stan

En del av gamla stan jag faktiskt aldrig tidigare varit på, den ut mot vattnet…

Kungsträdgården hade precis börjat “blomma” och trots varning om Corona så samlades ganska många människor just under de Japanska körsbärsträden.

tomhet 1555 lör mars 2020
Tomhet. 15.55 en kall Lördag i Mars 2020

Körsbärsträden lockar till Porträtt medan andra bara sitter och njuter ❤

APPLE PEWDIEPIE
Smile

This slideshow requires JavaScript.

Jag njöt lika mycket som alla andra men kom hem och började fundera på varför inte jag tog mig en selfie… Nåja..jag gör ju sällan det.

Efter en långa dag tog jag mig hem till syrran och bara hängde lite framför TVn…
Morgondagen skulle bli ännu mer spännande då jag tog mig till en plats jag aldrig varit på förut.

Hisingen2
Tvärbanebron och längre bort Tranebergsbron från Stora Essingen

Buss 1 från Fridhemsplan, till Flottbrovägen på Essingen. Buss har aldrig varit min grej men denna resa har jag nog transporterat mig med nästan alla färdsätt utom Taxi faktiskt.
Essingen är en fascinerade Funkisvärld. Jag har aldrig sett så många fantastiskt vackra välhållna och renoverade vånings hus någonstans i hela Sverige. Nog för att det är kuperat men herregud hur har jag kunnat missa denna pärla. Tusen tack Jonas Svanström för denna upptäckt.
Men jag var här för att få en smygtitt på de bästa strandtomterna ever…med gamla “övergivna” hus, som inte längre är övergivna även om de ser så ut.

Bästa sjötomtenBästa sjötomten1

Nere kring Oxhålsbadet finner man dessa pärlor samt en vacker “vandringsled vid vattnet ❤

Här mötte jag många trevliga människor som gärna berättade lite mer om just Essingen.
Påväg hem såg jag Primus den övergivna fabriken som håller på att nedmonteras. Ungdomarna i bussen tyckte jag skulle hänga med in och fota dem men jag var påväg ut mot andra hållet…ut mot Waldemars Udde. Så buss 1 till Humlegården och byte till 67an för att ta mig ut till Prins Eugens Waldemars udde.

 

Waldemarsudde2
https://www.waldemarsudde.se/

En ful ovana att nästan aldrig gå på museum så tog jag mig i kragen och besökte detta och tog mig självklart en god kopp kaffe och macka och insöp de fina bilderna som Yanan Li fotat på plats i boken Ett allkonstverk som också går att köpas här och en snabbtitt på Lena Cronqists utställning. En utställning som sträcker sig närmare 60 år av hennes yrkesverksamma konstnärskap.
LENA C Utställning

Lena Cronqvist skulptör konstnär

 

Miljön på Djurgården och Udden är fantastisk året om. Jag lyckades verkligen fånga en perfekt dag 🙂

Lets take a selfie
Let´s take a selfie

Waldemarsudde

Med Spårvagn till Grönan och sen en lång vandring hem fick avrunda denna fantastiska dag. Besöket på TGI med matpåfyllning var som vanligt perfekt och på grund av Corona fick jag nästan sitta helt själv i restaurangen 🙂

Trött och glad så tog jag det lungt sista dagen men passade på att ta en bild på “TV-huset” inte så långt från syrran

Skys the limit
Skys the limit

Tusen tusen tack för att du kommit ända hit ner och tack för att du tittat på mina bilder.
TA hand om dig och glöm inte bort…..Tvätta händerna ❤

Stockholm i mitt hjärta, del 2

Klevgränd, Södermalm
Klevgränd, Södermalm, skapat av Ola Rydberg 2019

Såhär hemifrån , sittandes i Skåne känns nu Stockholm återigen sådär långt bort, kanske också för att jag inte vet när jag kan komma upp nästa ggn.
Precis som alla andra sitter man ju funderar på vad som kommer här näst. Jag fördjupar mig lite mer i mina bilder och kommer väl troligtvis tillsammans med sonen att skapa något spännande.

Katarinahissen, jaaa den har man inte åkt ner med på ett tag, eller upp för den delen, för nu händer det ju grejer i Slussen… Fast själv tycker jag ju att det händer grejer över hela Stockholm…Byggkranar finner man överallt, hela stadsbilden är fylld av dem.


Den här gången kände jag att slussen inte var så intressant, det blev för mycket virrvarr av allt så jag drog vidare till Bellmansgatan och Galleri Bellman…. och Hanna Sillén.

Hanna Sillen porträtt
Hanna Sillén och hennes bilder , mars 2020

Jag var så lycklig att jag lyckades vara i Stockholm samma helg/vecka som Hanna hade sin utställning Mental Causation::

Ett kort men inspirerade möte med en tjej som verkligen ger uttryck för känsla på ett djupare plan. Dessutom ett väldigt inspirerande tillvägagångssätt för att få fram dessa alster. Tack för inspirationen Hanna och för att du är du ❤
Här hängde också hennes mors målade tavlor “Illusions” som gav glädje mitt i kaoset ❤

Jag drog vidare och hamnade i Gamla Stan, solen stod högt trots klockan var 3 på eftermiddagen och den värmde gott, men folk det var det mindre av….trots en Lördag och vackert vårväder. Lite läskigt faktiskt.

This slideshow requires JavaScript.

 

Självklart hann jag med en massa andra saker, när man är själv hinner man med så mycket mer 😉
Fortsättning följer i del 3

Tack för att du tog dig tiden att titta på mina bilder ❤

Stockholm i mitt hjärta, del 1

Tre Kronor från Gamla Stan
Tre Kronor från Gamla Stan, Photo Buffan Walter

Stockholm kommer för alltid vara en stor del av mitt hjärta. Inte för att den är vår huvudstad utan för att jag har så många fantastiska minnen därifrån och så ledsen att jag inte kommer upp dit så ofta som jag skulle vilja.
Varje gång jag kommer upp så slår det mig hårt hur mycket jag saknat denna vackra stad. Här kan jag vara mig helt själv, ingen dömer mig för den jag är, ingen ser ner på mig och acceptansen men kanske också ignoransen är vital för att man ska kunna samleva i en stor by som denna 🙂
Jaaaa by ( hänvisning till Kbh som faktiskt kallas byn för boende i DK ), så är ju inte våra städer speciellt stora egentligen om man jämför med städer utomlands där det kan bo flera miljoner i.

götgatsbacken
Götgatsbacken mot Globen, Photo Buffan Walter

Stockholm som i dessa tider borde ligga nästan helt öde förutom till transport från och till arbete var fortfarande fylld med folk lite överallt. Kanske inte de mängder man räknar med en solig men kall tidig vårdag med -2 C..
Jag var själv här uppe för flera orsaker och en av dem var att försöka hitta tomheten…det gick sådär.

Jag fick dock chansen att fota många ställen utan folk i lugn och ro, framförallt på Söder i Stockholm. Där jag alltid fascinerats av arkitekturen som skiftar vilt från sparad gammal ursprungs byggnation till spillrans nytt och som faktiskt funkar i harmoni… Något man tyvärr inte gör på alla andra ställen  och framförallt inte så långt härifrån.


Man måste bara älska denna konstform

Graffiti
Graffiti på Fiskargatan på Söder i Stockholm, Photo Buffan Walter. Verk av graffitiduon OSGEMEOS

 

 

 

Det bästa med hela denna Lördag var nog mötet med gänget på Mosebacketerrassen.
– Tycker du att det är fel att ungdomar röker? 
Det var frågan jag fick, Vad säger man…jag jobbar på ett LVU hem … jag har hört värre saker ungdomar gör. MEN, vad svarar man egentligen . Ett ganska lamt svar blev:
Jag rökte också när jag var ung men la av väldigt tidigt… men startade senare la jag till.
Dumt men så länge det bara är cigg så ska det väl gå bra… I efterhand så kom jag ju på att skulle jag ju kunnat haft värsta utläggningen om skador och risker…. men tror faktiskt att de redan vet om det…. Testet funkade och jag fick fota dem.
( Obs, de har tillåtit mig publicera dem ) ( Bildspel)

This slideshow requires JavaScript.


Grejen är att dessa ungdomar gjorde hela min weekend i Stockholm…. Tron på ett liv efter Corona, tron på att det fortfarande finns ungdomar som inte spottar alla vuxna i ansiktet, tron på att inte alla hela tiden sitter klistrade vid sina datorer…
Tack säger jag till er, STAY COOL!!! forever….

Åhh så en färgklick från Götgatsbacken

förgklick i den grå betongen
“”Skönt och sitta ett tag när man får ont i fötterna”” Photo: Buffan Walter

 

Del 2 kommer snart
Tack för att du tog dig tiden att titta på mina bilder ❤

Landskrona Foto 2019

Landskrona Foto

En liten sammanfattning av #LandskronaFoto , som från att vara en mycket uppskattad och delvis bekostat arr. totalt tappat “fattningen”. eller jo ….tankarna flyger iväg.
Jag och min vän Åsa har under de senaste 4 åren ( inte det första tyvärr) besökt Landskrona Fotofestival som med en bredd sällan skådat skapat en fast plattform för både traditionell fotografi, modernt såväl som historiskt till att våga sig på att presentera nyskapande fotografiska verk av unga såväl ganska okända, till mycket tunga namn inom branschen.

LANDSKRONA FOTO, The Capital of Photography in Scandinavia, basunerade ut i våras att man ändå valt att inte hålla en Festival som tidigare år utan en Bennial. Utspridd över hela året med olika arrangemang. För oss tidigare besökare som gjort detta till en tradition så känns det som ett banalt sätt att försöka behålla den status som just “the capital of Photography” innebär.. Vi i Skåne har varit väldigt glada för de veckor vi har i bästa sensommaranda kunnat besöka det annars ganska tråkiga och faktiskt ganska intetsägande Landskrona. Jag vet att de har Citadellet …. men…..

Det jag och min vän Åsa tog del av denna torsdag som vi nu som tradition tog oss upp gav oss självklart mycket att fundera på.
Vi gick med glädje och såg Utställningen Svärta, SVENSKA FOTOGRAFER I DEN TUNGA INDUSTRIN , 1968–74 , (YNGVE BAUM / JEAN HERMANSON / ODD UHRBOM)
som på många sätt får en att längta tillbaka till det analoga och svartvita men också hur viktig den delen av journalistiska fotoverk var förr och hur mycket det kunde påverka i positiv riktning. Idag kan alla klicka av sensationer…. Vi såg filmen men avstod museets tunga trappor i den 30 gradiga värmen och fukten.Så vi missade självklart
FASHION EXPOSED – 100 ÅR AV SVENSK MODEFOTOGRAF och årets LAND: INDIA.

…Problematiken är att vi efter besvikelsen med det dåliga utbudet och efter att vi småbråkat om vad JANA SOPHIA NOLLE – LIVING ROOM bilder egentligen handlade om så gav vi faktiskt upp…och så kom störtregnet.

Vi saknar de små gallerierna, De fantastiska artist-talken, de nära mötena vi har haft med personer som Nan Goldin och Guillaume Bression… Vi saknar de stora fantastiska bilderna ute i naturen som lyfte hela Landskrona. NEJ, Jana S Noells bilder gav inte alls rätta känslan. Hur vi än tolkade dessa.
Landskrona Foto har gett mig som fotograf så mycket inspiration och glädje med att själv våga ta ut svängar, tänka nytt mm. Vi har spridit budskapet Landskrona Foto över hela Sverige och nu när vi äntligen samlat ihop en massa folk som gärna vill komma hit från hela Sverige så händer inget av betydelse eller rättare sagt inte under en festival utan helt utspritt över året.

Vi tycker att man alldeles för tidigt gett upp på att tro att man kan kalla sig något så stort som huvudstaden för fotografi när man knappast som boende någon annanstans i Sverige kan åka hit flera ggr om året för att “hänga” på det nya tänket…Vi förstår, jag förstår hur det kan bli såhär men jag vill inte acceptera det.
Jag vill ha tillbaka Landskrona Fotofestival NU och det med basta.
Vi är glada för att vi fick tala med den snälla Italienske mannen vid utställningen av “Svärta” och berättade vårt dilemma.

Ni har hängt upp handduken för tidigt … Jag tänker inte påstå att någon gjort det med berått mod, men om man startar något sådant här måste man fullfölja det och räcker inte kommunens bidrag är det där man måste lägga kraft på att skaffa bättre sponsorer. Marknadsföringen är A och O …
Vi känner en tomhet när vi Lämnar Landskrona och känner….kommer vi komma tillbaka? Trots vi bor ganska nära känns Landskrona lika långt borta nu som det gjorde för 5 år sedan….något man liksom bara åkte förbi på väg uppåt eller om man skulle besöka Ven.

Coolaste haket…

Coolaste haket, skönaste människorna och bästa kaffet

Tack Roger för att vi fått “hänga” hos dig och stort Tack Tina för att du fått ihop ett sånt snyggt arrangemang. Något att ta med sig resten av livet. ❤❤❤❤❤

This slideshow requires JavaScript.

Randome people …..

Utställningen nedtagen och lite svårt att säga hej då.
Till alla medverkande säger jag GOOD WORK. Love you all ❤
Till alla som kommit och tittat och köpt konst, Fan va ni är goa ❤

Bilar kommer du få se massor i mitt flöde framöver men här kommer fler cruisingbilder.

Fina bilar jag inte glömmer


Vissa bilar sätter man kläder på

påklädd corvette

Livet kommer gå vidare men en viss tomhet infinner sig snabbt.
Tillbaka i Eskilstuna och skön halvdagsvila fyllde vi söndagskvällen med Grekisk mat, Fiske och snabbbesök av lillbrorsan Tomas och Alma som varit och badat i …..LUNEDET hahaha i Karlskoga.

20190616_1542132673073570494099931.jpg
Grekiska grill & bar https://grekiska.se/

Lunedet i bilder

Lunedet
Lunedet
Lunedet1
Lunedet Café och Restaurang
20190616_2201596517029740946280710.jpg
Jan i metar-tagen

Det va ganska länge sedan jag var ung..men blev glatt påmind om hur det var när sommarlovet startade när moppegänget försökte få eld i grillen…

20190616_2202147217682593834367871.jpg

Alltså Ytterligare en underbar dag till historien.

En blomstertid nu kommer

1 Den blomstertid nu kommer med lust och fägring stor.Du nalkas, ljuva sommar,då gräs och gröda gror.Med blid och livlig värma till allt som varit dött,sig solens strålar närma,och allt blir återfött.

spegling
Morgonspegling i Lonnen

spegling1

Morgonspegling i Lonnen

2 De fagra blomsterängar och åkerns ädla säd,de rika örtesängar och lundens gröna träd,de skola oss påminna Guds godhets rikedom,att vi den nåd besinna som räcker året om.

Men hur summerar man 2 “crazy Days ” utan att missa nåt kul.
Back to the crimescene i Karlskoga tog vi oss självklart till Gjuteriet där Sanna och några av hennes elever skapade konst på plåt och jag fick hänga med Tina och Gunnar och gänget som är hur sköna som helst. Juha var där och sprayade och så tog vi en repa till “väggen” på Värmlandsvägen 3.

väggen
konstnär Christofer Svedjeby

Kvällen bjöd på gatufest men vi passerade bara en kort stund och lyssnade på Timo Räisänen och hans


och sen drog vi till Ulrika och Lars och mötte Maja med pojkvän och senare på Kvällen fick jag återse Valborg, som jag längtat så efter att få träffa igen ❤

Jan

3 Man hörer fåglar sjunga med mångahanda ljud,skall icke då vår tunga lovsäga Herren Gud? Min själ, upphöj Guds ära,stäm upp din glädjesång till den som vill oss nära och fröjda på en gång!

Lite handplockade bilder direkt ur kameran från Gelleråsen, där jag gjorde en pitstop


Klicka på bilderna för att se dem större..

4 Du milde Jesu Kriste,Vår glädjesol och sköld,Ditt ljus och hägn ej briste, Uppvärm vårt sinnes köld.Giv kärlekseld i hjärta Men dämpa lustans brand;Vänd bort all sorg och smärta Med mild och mäktig hand.

parning

ett besök av underbara Monika piggade upp den extremt varma eftermiddagen

undebara Monika
Monika på Gjuteriet

5 Du Sarons blomster sköna,Du lilja i grön dal,Ack, värdes själen kröna Med alla dygders tal.Av Sion må hon fuktas Med nådens dagg, att hon Förskönas och befruktas Som ros på Libanon.

Vi avslutade trötta med en minst sagt annorlunda flyguppvisning…som bara ett fåtal av oss ens kunde se( hahahaha)

Flyguppvisning
Sparkling

6 Välsigna årets gröda Och vattna du vårt land.Giv oss nödtorftig föda,Välsigna sjö och strand.Av himlen drype fetma, Bespisande vår jord, Och flöde nådens sötma Till oss av livets ord.

tummen upp
Skolavslutnings dag

NATTI NATTI

När tiden verkar stå stilla…

När tiden verkar stå stilla… men ändå inte…när en hel dag flyter på och man knappt märker av tiden… så har denna dag varit..

Har du inte varit på Hamburgerbruket i Eskilstuna har du missat nåt…ligger förstås inte i Eskilstuna utan närmare bestämt Torshälla, på Eskilstunavägen 34.
ÅK dit, herregud vilka Burgare…
Menyn är Awesome: https://hamburgerbruket.se/maten/
Tusen Tack Arne för tipset och självklart också sällskapet som har förgyllt hela eftermiddagen.

Arne G
Arne G Jonsson Foto Buffan

Dagen har bestått av 4 faktorer
1. Bästa förmiddagsfikat med Gunnar och Sig-Britt på landet med många minnen och skratt.

2. En runda i närområdet för dokumentation av gamla byggnader
( mer bilder när jag kommer hem)


3. Mötet med Arne och den sötaste huskyblandningen ever , TROY ❤

trevlig bekantskap
Nyfiken, Troy

4. Och såklart en runda till ett ställe jag inte trodde fanns längre,,, med sånt jag bara älskar. Här hade jag kunnat gå i timmar om inte regnet blev lite för irriterande.
Mer bilder och historia när jag kommit hem och sorterat bilder.
(Ber alla som vet vad det är eller var det är att låta bli att kommentera detta tills jag själv kommer med historien om vad det är och när jag kommer hem )

Tack Arne för detta, vilken upplevelse…men mest att få träffa dig förstås 🙂
Åter en härlig dag att lägga till minnesbanken med glädje ❤

Motljus …..

motljus

Ännu en skön semesterdag till ända… Jaaa för det är ju semester jag har…

Efter skön sovmorgon, lyx för mig som alltid vaknar för tidigt beslöt vi fånga upp
Jan-Otto i Torshälla för att ta en god glass i #slagstaglass . Där bestämdes det vidare att vi skulle dra mot Strängnäs och Härad till Arsenalen, ett fordonsmuseum.
En fantastisk dag tillsammans med min kära Fb vän Jotto som jag aldrig tidigare träffat förut, men interagerat med online 🙂

20190610_1325596549908450199384540.jpg
Jan-Otto och Jan

Arsenalen

Men dagen går mot sitt slut och det fisket vi skulle göra blev aldrig av (röv),
men en tur ner till Gillberga näs är aldrig fel ändå 🙂

röv

Min barndoms badplats

Natti Natti, vi ses i morgon

fjäder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back to basecamp …

Väl tillbaka i Eskilstuna efter total förvirring i Arboga

( se, hata omdirigering av trafik så ser blir en omväg )

Sköna Lirare

Efter 2 sjukt sköna dagar bland underbara människor har vi nu återvänt till basecamp Etuna. Känns skönt att kunna transportera sig bekvämt i KIAn som håller måttet. Den har inte failat mig än.

This slideshow requires JavaScript.

Bildspel: Del av utställningen på gjuteriet ….. gå se den om du har tid…JUST DO IT
Läs denna artikel :

Konst viktig del i Karlskoga Motorsportvecka

NNT

MNnytt, Se hela artikeln i länken ovan

 

Vi återvänder till Karlskoga på torsdag för att åtnjuta mer aktiviteter men nu blir det att slappa ett par dagar .

lite mobilt mm från Cruisingen lördag i Charlswood….:

Kööööööör

Då så… då var allt igång och dagen har flutit på ordentligt.
Tusen tack till alla besökare , ingen nämnd ingen glömd. En shoutout . när allt lagt sig kommer till alla när jag sitter vid riktig dator.
Men herregud vilken skön dag det varit trots extrem värme.. som förstås avslutades med regnväder…

Cruising i Karlskoga fick avsluta dagen tillsammans med ett gott mål mat på Indian Curry Resturang på Hotellgatan i Karlskoga

Goan
Goan
Butter masala och Goan
Butter Masala och Goan

Sneak Peak

På plats och laddad inför helgen.
Ska börja med att lägga ett gott ord för Vandrarhemmet i Karlskoga
http://karlskogafolkhogskola.se/vandrarhem/
Som har vackert nyrenoverade rum som håller hotellstandard.

vandrarhem hostel Karlskoga

Men snart är det dax, 13.00 i morgon slår Gjuteriet upp sina dörrar för vernissage som en del av den Stora Motorsportsveckan som startar samtidigt i Karlskoga. Ingen har väl missat detta som läst mina inlägg förut 😉 Här är det samlat Konstnärer, Fotografer och kreatörer. KomsiKomsi

 

Att vara svensk…

Att vara svensk vad är det egentligen. Jag är uppvuxen i en familj där två språk pratats, debatterats eller skrikits i. Medan vi barn faktiskt fått en ganska normal svensk uppväxt i ett samhälle där många fler än oss har utländsk härrörd. Närmare bestämt från Finland och delvis många från forna Jugoslavien mm.

20190606_1411054913063301615885266.jpg
Softar i gröngräset

Med åldern funderar jag mycket på hur de ser sig som “svenskar”. Själv har jag aldrig känt mig svensk. Jag passar inte in i mönstret någonstans. Kanske har jag fått öststats genen boostad.

20190606_1409573695781475728162750.jpg

När jag äntligen tog mig till Tjeckien och Prag fick jag en chock då jag för första gången kände att någon var mig lik. På så många olika sätt.

nationaldag7
Nationaldagsfirande på Stora Sundby Slott

Att fira nationaldag är inget som ens lockar trots jag bor och levt i Sverige hela mitt liv. Även född, i Skön i Sundsvalls kommun, 1966. Var än jag har bott i mitt liv har mångfalden varit en del men också det urtypiska Svenska beteendet med Jante och hans vänner.

nationaldag6
Nationaldagsfirande på Stora Sundby Slott

Jag blev avbruten i mitt skrivande av Sig-britt, grannen på landet som funnits där i hela mitt liv. Hon och Gunnar är som två klippor som alltid står kvar på samma trygga grund. Hon tipsade om Nationalfirande i Stora Sundby. Kanske vore det dax att försöka sig på lite aktiviteter denna dag.

nationaldag2
Nationaldagsfirande på Stora Sundby Slott

Jag har aldrig varit nationalistisk till mångas förtret. Kan utan problem få för mig att hålla på fel lag eller heja på tjeckerna om de spelar mot Sverige. Jag är obstinat.

Eller så är jag som alltid kärringen mot strömmen i allt. Den där som brusar upp om.någon hyschar, som inte vill följa med strömmen och de döda fiskarna och som hellre har fel än rätt för det skapar möjligheter vid nästa försök.

Jag är väldigt osvensk och vill nog förbli det.

Panik… nej då inte jag inte

Jag får aldrig panik…även om många runt omkring mig verkar tro att jag konstant har panik. I själva verket är jag extremt lugn till skillnad från dem som faktiskt hela tiden verkar växla in på panikläge. Panik för mig är att låsa in en nyckel där också mobilen och alla transportmedel befinner sig så att man är helt låst eller banalt glömt att sätta på sig baddräkten när man går ut i simhallen, som min värsta mardröm är. Det är PANIK.

Att värmen ute skiftat från 14 grader i morse till 30 + på kvällen utgör bara panik värmemässigt… Klart jag inte hade med mig något klädbyte… men det finns ju dusch.

Men allt har gått bra idag. Underbart att få träffa Tina och teamet i Gjuteriet i Karlskoga. Hängningen av tavlorna gick smidigt. Gillar att min backdrop är svart, passar asbra till.mina bilder.Fantastiskt roligt att få hänga vid sidan av den duktiga konstnären Gunnar Edling…det är awesome

Klart ett glas i en ram gick sönder men det fixade självklart Fallqvists galant och snabbt och det tackar vi för.
Vilken service ❤
http://fallqvistsglas.se/

Den enda paniken idag är väl att valet av vita skor kanske inte är en hit.. Gammalt verkstadsgolv gjorde de nya skorna svarta. Jag som verkligen hatar köpa skor…. kan inte påstå att de var de snyggaste jag kunde hitta men det gick fort…i 30+ orkar jag verkligen inte handla skor.

På Lördag och söndag befinner jag mig i gjuteriet
https://karlskogamotorsportvecka.se/events/konst-fart-design/
Om du ändå kommer eller är i Karlskoga kanske vi ska göra nåt kul på lördagskvällen för er som är intresserade

ADRESS:
Konst, Fart & Design

Fabriksgatan 14, 691 41 Karlskoga

Konst fart & design på Bergmans Gjuteri är arenan för konstnärer, utställare och workshops med inriktning på motor och fordon.
Öppet alla dagar 13.00 – 20.00.
8 (Lördag) 13:00
15 (Lördag) ——>>>>> 20:00

Ute med mobilen…

Eskilstuna by day

Inte för att vara sån ( ursäkta alla Eskilstunabor ) men staden Eskilstuna är extremt fyrkantig. På ett sätt håller man därför måttet….rakt igenom.

Idag har jag varit ute och strosat runt med mobilen…precis så.. nästan som en pensionär i sakta mak utan stress. Då ser man saker man annars aldrig lägger märke till.

This slideshow requires JavaScript.

När man besöker staden bara en gång då och då så blir det mer spännande att se vad man åstadkommit med för förändringar.

Men tänkte jag detta ser ju kul ut…lite fyrkantigt men kul

Sen tar man ett steg bakåt och tänker…. hmmm

Vad vet du säger du…
men jo, jag älskar ju arkitektur men ibland vet jag inte riktigt hur man tänker… Däremot hittar man en och annan guldgruva

Som om tiden stannat

Men Eskilstuna centrum lever på torget samtidigt som resten verkar tömmas på folk

Gallerian är en av de ställen där det ekade kallt

Så lite fyrkantigt känns det även om vissa delar värmer. Det är kul att se att man vågar förändra stadsbilden även om det känns som annat borde prioriteras.
Jag vidhåller fyrkantigheten och eftersom jag läste fel så bjuder jag på denna. Som jag funderade länge på…. hur kan man åka många om man betalar för få 😉

De vackra med Eskilstuna är i alla fall alla människor som förgyller alla stadsdelar och kanske så förvandlar man denna gamla industristad till något gemytligt i framtiden.

Ses snart igen

Lugnet sjunker in

Jag blir lycklig
ÖDSKÖLT, Västra Götaland

Vi ska tänka på att jag inte har haft riktig betald semester på över 6 år och nu 2 veckor i sträck. Det är delvis självvalt men faktum är att jag nästan har haft panik över detta.
Att vara ledig alltså. Jag gillar att jobba och jobb ger mig inspiration att vara kreativ på min fritid. Rädsla att sova bort min tid har alltid varit ett faktum.


Nu sitter jag här efter en skön resa, i lugnt tempo  ( se 12 hela timmar ), för att återigen njuta av mina hemtrakter. I detta nu Eskilstuna..men jag har ju fler “hemtrakter”
Väldigt mycket häruppe till skillnad från Skåne har blommat ut.Vi verkar ha haft kallare i Skåne än här. Men sitter och njuter av min systers “ängsmark” i Tiggeby.

vallmo

Temperaturen säger 19 grader men fukten i luften säger nåt annat och woopsie kommer första åskknallen.
Passar på att ta några blombilder till innan det ankommande eventuella slagregnet.

Åhhh så kom regnet, ett skönt varmt sommar regn, över på 30 minuter…precis som det ska vara och som jag kommer ihåg att det var när man var liten…

efter regn

efter regn AA

Men efter regn kommer solsken….
Nu ska jag bara njuta…vi ses snart igen…

Det börjar närma sig..

 


 

Snart är det dax för utställningen i Karlskoga, på Gjuteriet under Motorsportsveckan!
https://karlskogamotorsportvecka.se/

Skulle du ha vägarna förbi, Kom in och ta dig en check, Är jag inte på plats skriv ett meddelande till mig och lämna i en mapp!
Jag befinner mig garanterat hela första helgen, och i Karlskoga med omnejd den 13-15 ..
Kanske ses vi där.
Annars, KOM till Karlskoga ändå…Checka evenemangskalender, MASSOR av kul händer ❤

VECKANS UTMANING, #12

Hello darling

Fotografera VILDA DJUR
är minst lika svårt som att fotografera vilda bebisar hahaha
Efter en tids sjukdom återupptar vi Utmaningen igen och hoppas ni finner något ni vill testa.

Fotografering av vilda djur

Detta kan nog vara något av det svåraste att lyckas fånga skarpa bilder. Du måste  nämligen ta dig närmre målet och ha rätt sorts verktyg. En kamera för att fota djur kräver oftast bra iso egenskaper och en snabbare bildseriehastighet för att kunna fånga den perfekta rörelsen.

Har du inte tid att vistas ute på landet så kan det funka lika bra med en park , damm eller någon form av naturreservat. JAg tränar att fota djur på sjurparker, för mig har Skånes Djurpark och Danmarks Zoo varit guld för att lära mig hantera och följa djurs olika egenskaper. Snabbhet, eller inväntan på att nåt händer. Konstiga ställningar och närgångna djur. En med att börja på dessa platserna är att djuren allt som oftast är mer tama här än i det firare.

This slideshow requires JavaScript.

Foto by Buffan
Att Fota Djur i Djurpark är en bra träning och ger minimalt med stress.

HAr kameran en bra zoom, croppa /beskär gärna bilden så motivet kommer närmare. Tänk på Rule of thirds och hitta bilden där djuret säger dig något, Något som gör att bilden sticker ut.

Att delta i övningarna är helt frivilligt och man behöver inte publicera dem, men skicka gärna en notis att du är med så vet jag vilka som hänger på 🙂 Man kan välja vilka man vill göra om man inte orkar göra alla 🙂

Bilden i färg

BILDFORMATET  LIGGANDE
STORLEKEN MINST 2048, LÅNGA SIDA RGB, 300 DPI
KAMERA: VILKEN TYP SOM HELST OCH DÅ INGÅR ÄVEN MOBILKAMERA.

( Alla projekt  för de som vill ha respons på bilden skickas till min mejladress: barbara.walter@hotmail.se  ) , 

Skickas till mig senast måndagen en vecka efter du erhållit utmaningen!

Du kan alltid fråga om du undrar något. Respons på bilden kommer under veckan efter inlämning. De flesta projekt är viktigare att utföra än att få respons på!
Det viktiga är att DU är nöjd med ditt resultat!

HA roligt, det är det viktigaste!
Mvh Buffan

Veckans utmaning, #12

Hello darling

Fotografera VILDA DJUR
är minst lika svårt som att fotografera vilda bebisar hahaha
Efter en tids sjukdom återupptar vi Utmaningen igen och hoppas ni finner något ni vill testa.

Fotografering av vilda djur

Detta kan nog vara något av det svåraste att lyckas fånga skarpa bilder. Du måste  nämligen ta dig närmre målet och ha rätt sorts verktyg. En kamera för att fota djur kräver oftast bra iso egenskaper och en snabbare bildseriehastighet för att kunna fånga den perfekta rörelsen.

Har du inte tid att vistas ute på landet så kan det funka lika bra med en park , damm eller någon form av naturreservat. JAg tränar att fota djur på sjurparker, för mig har Skånes Djurpark och Danmarks Zoo varit guld för att lära mig hantera och följa djurs olika egenskaper. Snabbhet, eller inväntan på att nåt händer. Konstiga ställningar och närgångna djur. En med att börja på dessa platserna är att djuren allt som oftast är mer tama här än i det firare.

This slideshow requires JavaScript.

Foto by Buffan
Att Fota Djur i Djurpark är en bra träning och ger minimalt med stress.

HAr kameran en bra zoom, croppa /beskär gärna bilden så motivet kommer närmare. Tänk på Rule of thirds och hitta bilden där djuret säger dig något, Något som gör att bilden sticker ut.

Att delta i övningarna är helt frivilligt och man behöver inte publicera dem, men skicka gärna en notis att du är med så vet jag vilka som hänger på 🙂 Man kan välja vilka man vill göra om man inte orkar göra alla 🙂

Bilden i färg

Bildformatet  liggande
Storleken minst 2048, långa sida RGB, 300 dpi
Kamera: Vilken typ som helst och då ingår även mobilkamera.

( Alla projekt  för de som vill ha respons på bilden skickas till min mejladress: barbara.walter@hotmail.se  ) , 

Skickas till mig senast måndagen en vecka efter du erhållit utmaningen!

Du kan alltid fråga om du undrar något. Respons på bilden kommer under veckan efter inlämning. De flesta projekt är viktigare att utföra än att få respons på!
Det viktiga är att DU är nöjd med ditt resultat!

HA roligt, det är det viktigaste!
Mvh Buffan

De äldre projekten hittar du under detta 🙂

————————————————————————————————————————————–

 

 

 

light trails on highway at night
Photo by Pixabay on Pexels.com

Motion Photography
Att fota rörligt behöver inte alltid betyda att det du fotar alltid måste vara i fokus eller helt fokuserat. Att skapa rörlighet kan både göras i efterbehandling men självklart även med kameran ,
Har du inte provat på detta förut så kommer du efter att du gjort det se en annan dimension i dina bilder. Själv fotar jag gärna statiska saker och det tog mig en långt tid att vänja mig vid att saker skulle få vara “suddiga” eller inte helt klara.
Här är en engelskspråkig sida som jag hämtat mycket inspiration ifrån
https://digital-photography-school.com/a-beginners-to-capturing-motion-in-your-photography/
På denna sajt finner man många andra roliga tips.
Denna utmaning kommer sträcka sig över 2 veckor då du på så sätt får tid att leka dig fram till det du gillar.
Ett bra tips är att använda stativ, ha gott om tid, planera ditt foto tillfälle och stressa inte.
Hitta bra ställen där du vet att rörelse är vanligt, kan vara bilar, människor, tåg, sport evenemang eller med modell…

Mitt skolprojekt gick ut på att fota rörelse och så här blev det. Life in Motion:

This slideshow requires JavaScript.

Att delta i övningarna är helt frivilligt och man behöver inte publicera dem, men skicka gärna en notis att du är med så vet jag vilka som hänger på 🙂 Man kan välja vilka man vill göra om man inte orkar göra alla 🙂

Bilden ska vara Svartvit eller i färg

Bildformatet  liggande eller stående
Storleken minst 2048, långa sida RGB, 300 dpi
Kamera: Vilken typ som helst och då ingår även mobilkamera.

( Alla projekt  för de som vill ha respons på bilden skickas till min mejladress: barbara.walter@hotmail.se  ) , 

Skickas till mig senast måndagen en vecka efter du erhållit utmaningen!

Du kan alltid fråga om du undrar något. Respons på bilden kommer under veckan efter inlämning. De flesta projekt är viktigare att utföra än att få respons på!
Det viktiga är att DU är nöjd med ditt resultat!

HA roligt, det är det viktigaste!
Mvh Buffan

De äldre projekten hittar du under detta 🙂

———————————————————————————–

 

 

person wearing black zip hoodie sitting in front of gray wooden plank wall during nighttime
Photo by Pixabay on Pexels.com


Moody
Inspirations moment! Fota det humör, din sinnesstämning eller stämning du befinner dig i. Du kan använda modell eller dig själv eller på ett artistiskt sätt återskapa dina känslor.
Du får använda vilka tekniker som helst , och redigering är helt fritt.
En känsla kan både vara svår men också lätt att fånga på bild.
Du kan också välja att visa många känslor på en och samma bild.

Fotografi handlar om känslor och det är bra att lära sig leka fram de känslor man gillar bäst.

Att delta i övningarna är helt frivilligt och man behöver inte publicera dem, men skicka gärna en notis att du är med så vet jag vilka som hänger på 🙂 Man kan välja vilka man vill göra om man inte orkar göra alla 🙂

Bilden ska vara Svartvit eller i färg

Bildformatet  liggande eller stående
Storleken minst 2048, långa sida RGB, 300 dpi
Kamera: Vilken typ som helst och då ingår även mobilkamera.

( Alla projekt  för de som vill ha respons på bilden skickas till min mejladress: barbara.walter@hotmail.se  ) , 

Skickas till mig senast måndagen en vecka efter du erhållit utmaningen!

Du kan alltid fråga om du undrar något. Respons på bilden kommer under veckan efter inlämning. De flesta projekt är viktigare att utföra än att få respons på!
Det viktiga är att DU är nöjd med ditt resultat!

HA roligt, det är det viktigaste!
Mvh Buffan

De äldre projekten hittar du under detta 🙂

 

——————————————————————————————————————————————

 

buildings near body of water at night
Photo by James Wheeler on Pexels.com

City Skyline
Skymnings- och kvällsfotografering fungerar särskilt bra i stan. Då kan man få häftiga bilder, fina solnedgångsbilder samt siluetter.
Fotografering i svagt ljus kräver lite kunskap. Du behöver stativ, och kunskap om bländare och iso.  Man kan idag fota alla vyer med sin mobil och det funkar självklart också. De nyaste mobilerna har ju även manuella möjligheter.

Hitta först en bra upphöjd plats att stå på,
försök komma upp över hustaken för att få en vy över stadens skyline.
eller vill du hellre fota uppåt, hitta vatten och använd dig av återspeglingen.

Den bästa tiden att ta kvällsbilder är oftast när solen har gått ner, men innan himlen blir helt mörk.”

Komponera din bild i visningsskärmen, den är upplyst och du ser allt perfekt i mörkret.  För dig som känner dig säker använd manuellt läge.

Använd en kabelutlösare eller fjärrkontroll för att undvika kameraskakning.
Du kan också använda 2-sekunders timern för att ge kameran tid att stabilisera sig när du har ställt in avtryckaren och innan bilden tas.

Kom ihåg att det viktigaste är att du själv är nöjd med fotot. Det handlar om att experimentera.

( ska berätta att flera önskade längre tid på förra projektet så vi hoppade en vecka för er som undrar )

Att delta i övningarna är helt frivilligt och man behöver inte publicera dem, men skicka gärna en notis att du är med så vet jag vilka som hänger på 🙂 Man kan välja vilka man vill göra om man inte orkar göra alla 🙂

Bilden ska vara Svartvit eller i färg

Bildformatet  liggande
Storleken minst 2048, långa sida RGB, 300 dpi
Kamera: Vilken typ som helst och då ingår även mobilkamera.

( Alla projekt  för de som vill ha respons på bilden skickas till min mejladress: barbara.walter@hotmail.se  )

Skickas till mig senast måndagen en vecka efter du erhållit utmaningen!

Du kan alltid fråga om du undrar något. Respons på bilden kommer under veckan efter inlämning. De flesta projekt är viktigare att utföra än att få respons på!
Det viktiga är att DU är nöjd med ditt resultat!

HA roligt, det är det viktigaste!
Mvh Buffan

De äldre projekten hittar du under detta 🙂


 

 

man tattooed praying
Photo by Ric Rodrigues on Pexels.com

Black and White, portrait
Porträtt i dagsljus, eller i mörker, med blixt eller studiobelysning.
Oavsett vad du väljer våga gå nära.
Kanske väljer du hellre att fota folk på gatan “candid”, eller så vill du planera och utföra
din bild i “studio”. Du väljer själv

Kom ihåg att det viktigaste är att du själv är nöjd med fotot. Det handlar om att experimentera.

Att delta i övningarna är helt frivilligt och man behöver inte publicera dem, men skicka gärna en notis att du är med så vet jag vilka som hänger på 🙂 Man kan välja vilka man vill göra om man inte orkar göra alla 🙂

Bilden ska vara Svartvit

Bildformatet stående eller liggande
Storleken minst 2048, långa sida RGB, 300 dpi
Kamera: Vilken typ som helst och då ingår även mobilkamera.

( Alla projekt skickas till min mailadress för de som vill ha respons på bilden: barbara.walter@hotmail.se  )

Skickas till mig senast måndagen en vecka efter du erhållit utmaningen!

Du kan alltid fråga om du undrar något. Respons på bilden kommer under veckan efter inlämning. De flesta projekt är viktigare att utföra än att få respons på!
Det viktiga är att DU är nöjd med ditt resultat!

HA roligt, det är det viktigaste!
Mvh Buffan

De äldre projekten hittar du under detta 🙂

 

—————————————————————————————————————

 

 

adult blur bouquet boy
Photo by Pixabay on Pexels.com

To tell a Story
I Kärlekens tecken
Att uttrycka kärlek i bild är alltid kul
Här kommer nära och kära, stadsmiljöer, resor allt in i bilden.
Berätta en historia, vad är kärlek för dig
Lär dig att croppa/beskära bilden för att få med det viktiga i den och inte allt runtomkring som är störande!

Kom ihåg att det viktigaste är att du själv är nöjd med fotot. Det handlar om att experimentera.

Att delta i övningarna är helt frivilligt och man behöver inte publicera dem, men skicka gärna en notis att du är med så vet jag vilka som hänger på 🙂 Man kan välja vilka man vill göra om man inte orkar göra alla 🙂

Bilden/Bilderna ska vara i färg eller Svartvit, fritt val

Bildformatet ska vara liggande eller stående
Storleken minst 2048, långa sida RGB, 300 dpi
Kamera: Vilken typ som helst och då ingår även mobilkamera.

( Alla projekt skickas till min mailadress för de som vill ha respons på bilden: barbara.walter@hotmail.se  )

Skickas till mig senast måndagen en vecka efter du erhållit utmaningen!

Du kan alltid fråga om du undrar något. Respons på bilden kommer under veckan efter inlämning. De flesta projekt är viktigare att utföra än att få respons på!
Det viktiga är att DU är nöjd med ditt resultat!

HA roligt, det är det viktigaste!
Mvh Buffan

De äldre projekten hittar du under detta 🙂

 

—————————————————————————————————————————————–

 

woman on rock platform viewing city
Photo by picjumbo.com on Pexels.com

Komposition, Viewpoint, Vinkeln vi fotograferar i.
1 BILD, liggade
Landskap eller stadsmiljö, det är ditt val

Här kommer en länk till en intressant sida om vad jag menar.
https://www.thephotographicangle.co.uk/composition-the-viewpoint/

Du kan ställa in din kamera för att välja exponering och hastighet, du kan låta kameran välja vitbalans och även se till att scenen är i fokus men det är fortfarande ett stort beslut att att välja komposition av bilden , något inte kameran kan göra själv. Kompositionen kan göra skillnaden mellan ett bra foto och en medioker. Det finns två variabler i valet av komposition, vinkel och beskärning av bilden.
I Länken ovan finner du ideer på hur de olika sätten ( som är många ) du kan använda.
(text översatt från länk ovan)

idé bilder

Har du inte tänk på detta innan, kan det vara bra på att träna lite. Till synes är det vist att hitta ett läge för kameran som utgör det bästa resultatet, men för att få ett intresse eller skapa ett intresse i bilden måste man ibland prova sig fram. Det finns sätt som är bra men också de som är superdåliga 🙂

Kom ihåg att det viktigaste är att du själv är nöjd med fotot. Det handlar om att experimentera.

Att delta i övningarna är helt frivilligt och man behöver inte publicera dem, men skicka gärna en notis att du är med så vet jag vilka som hänger på 🙂 Man kan välja vilka man vill göra om man inte orkar göra alla 🙂

Bilden/Bilderna ska vara i färg eller Svartvit, fritt val

Bildformatet ska vara liggande
Storleken minst 2048, långa sida RGB, 300 dpi
Kamera: Vilken typ som helst och då ingår även mobilkamera.

( Alla projekt skickas till min mailadress för de som vill ha respons på bilden: barbara.walter@hotmail.se  )

Skickas till mig senast måndagen en vecka efter du erhållit utmaningen!

Du kan alltid fråga om du undrar något. Respons på bilden kommer under veckan efter inlämning. De flesta projekt är viktigare att utföra än att få respons på!
Det viktiga är att DU är nöjd med ditt resultat!

HA roligt, det är det viktigaste!
Mvh Buffan

De äldre projekten hittar du under detta 🙂

——————————————————————————————————————————–

person holding white paper and typewriter
Photo by rawpixel.com on Pexels.com

Berätta en historia i bild
Fritt val, 1-3 bilder

Bestäm genre (värme, sorg, humor, spänning, action, rysare)
Känslan kan vara mjuk och harmoniskt eller hård journalistiskt.
Skillnaden mellan en bra bild och en berättande bild är att de som ser den får ett budskap. Budskapet kanske inte alltid är detsamma som du tänkt men du har nåt personen på ett djupare plan.
Vill man studera hur man gör och hur till exempel filmmakare skapar talande bilder
kan man titta på allt från animerade filmer till stumfilmer där språket inte behövs.
En dramatisk film att se, om man söker drama är The Revenant, där bild ersätter språk
i många fall men man hittar det även i vanlig tidning då Journalistisk bildskapande är A och O.
Förkasta inte vardags historia, då din frukost likaväl kan vara en del av ditt berättande.

Kom ihåg att det viktigaste är att du själv är nöjd med fotot. Det handlar om att experimentera.

Att delta i övningarna är helt frivilligt och man behöver inte publicera dem, men skicka gärna en notis att du är med så vet jag vilka som hänger på 🙂 Man kan välja vilka man vill göra om man inte orkar göra alla 🙂

Bilden/Bilderna ska vara i färg eller Svartvit, fritt val

Bildformatet ska vara liggande eller stående, alla med samma format .
Storleken minst 2048, långa sida RGB, 300 dpi
Kamera: Vilken typ som helst och då ingår även mobilkamera.

Alla projekt skickas till min mailadress för de som vill ha respons på bilden: barbara.walter@hotmail.se

Skickas till mig senast måndagen en vecka efter du erhållit utmaningen!

Du kan alltid fråga om du undrar något. Respons på bilden kommer under veckan efter inlämning. De flesta projekt är viktigare att utföra än att få respons på!
Det viktiga är att DU är nöjd med ditt resultat!

HA roligt, det är det viktigaste!
Mvh Buffan

De äldre projekten hittar du under detta 🙂

—————————————————————————————————————————–

apricot fruits on bowl
Photo by Lum3n.com on Pexels.com

Frukt och Stilleben, vecka 4
Komposition: Rule of thirds,

“Tredelningsregeln”
Rule of Thirds går i det stora hela ut på att man delar in bilden man vill ta i 9 lika stora rutor och sedan där linjerna korsar varandra sätter det man vill framhäva i fotografiet.
Hitta en bekväm position och plats där du väljer själv vilken kamera, format på bilden, stativ eller inte, vinkel mm.
Bilden kan vara enkel och minimal eller “fylld” med “godheter”. Försök få en vacker balans mellan Frukt och övrig yta.
Kom ihåg att det viktigaste är att du själv är nöjd med fotot. Det handlar om att experimentera.

Kom ihåg att bryta mot regler är aldrig fel!

Att delta i övningarna är helt frivilligt och man behöver inte publicera dem, men skicka gärna en notis att du är med så vet jag vilka som hänger på 🙂 Man kan välja vilka man vill göra om man inte orkar göra alla 🙂

Bilden ska vara i färg

Bildformatet ska vara liggande .
Storleken minst 2048, långa sida RGB, 300 dpi
Kamera: Vilken typ som helst och då ingår även mobilkamera.

Alla projekt skickas till min mailadress för de som vill ha respons på bilden: barbara.walter@hotmail.se

Skickas till mig senast måndagen en vecka efter du erhållit utmaningen!

Du kan alltid fråga om du undrar något. Respons på bilden kommer under veckan efter inlämning. De flesta projekt är viktigare att utföra än att få respons på!
Det viktiga är att DU är nöjd med ditt resultat!

HA roligt, det är det viktigaste!
Mvh Buffan

De äldre projekten hittar du under detta 🙂

————————————————————————————-

bridge clouds cloudy dark clouds
Photo by Pixabay on Pexels.com

Leading lines to infinity and beyond
Komposition: Ledande linjer

från oändlighetspunkter till ledande linjer i dina bilder

Ledande linjer finner vi överallt, men försök hitta där punkten försvinner i fjärran.
Det kan vara stort eller smått, ute eller inne.

Att delta i övningarna är helt frivilligt och man behöver inte publicera dem, men skicka gärna en notis att du är med så vet jag vilka som hänger på 🙂 Man kan välja vilka man vill göra om man inte orkar göra alla 🙂

Bilden kan vara i färg eller svartvit

Bildformatet ska vara liggande eller stående.
Storleken minst 2048, långa sida RGB, 300 dpi
Kamera: Vilken typ som helst och då ingår även mobilkamera.

Alla projekt skickas till min mailadress: barbara.walter@hotmail.se
Vi försöker hitta ett gemensamt media där, om man vill publicera sin bild annars fortsätter vi såhär sålänge.
Skickas till mig senast måndagen en vecka efter du erhållit utmaningen!

Du kan alltid fråga om du undrar något. Respons på bilden kommer under veckan efter inlämning. De flesta projekt är viktigare att utföra än att få respons på!
Det viktiga är att DU är nöjd med ditt resultat!

HA roligt, det är det viktigaste!
Mvh Buffan

De äldre projekten hittar du under detta 🙂


abstract art artistic autumn

Photo by Pixabay on Pexels.com

VECKA 1 (2)

Vi Mjukstartar
Berättande bilder, Självporträtt
Ta ett självporträtt utan att visa ditt ansikte. Berätta vem du är.

“Att fota sig själv är inte en självklarhet för alla, även i dessa selfietider. Att fotografera sig själv eller vem man är kan krävas lite fundering, Vem är jag , hur ser andra på mig, hur vill jag porträttera mig. När man ska saluföra sig själv är inte alltid ett regelrätt porträtt det som ger bästa intrycket. Försök skapa något utan att manipulera bilden för mycket med VEM du är.”

Bilden kan vara i färg eller svartvit

Bildformatet ska vara liggande.
Storleken minst 2048, långa sida RGB, 300 dpi
Kamera: Vilken typ som helst och då ingår även mobilkamera.

Alla projekt skickas till min mailadress: barbara.walter@hotmail.se
Skickas till mig senast måndagen en vecka efter du erhållit utmaningen!
Du kan alltid fråga om du undrar något. Respons på bilden kommer under veckan efter inlämning. De flesta projekt är viktigare att utföra än att få respons på!
Det viktiga är att DU är nöjd med ditt resultat!

HA roligt, det är det viktigaste!
Mvh Buffan och God Fortsättning på 2019!